DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes

Valsts prezidenta uzruna jaunā Ministru kabineta pirmajā sēdē

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

Cienījamā Ministru prezidentes kundze!
Cienījamās ministres un godātie ministri!
Dāmas un kungi!

Šī valdības sēde patiesi ir vēsturiska ne tikai tādēļ, ka tā ir pirmā šodien Saeimā apstiprinātās valdības sēde, bet arī tādēļ, ka Laimdota Straujuma ir pirmā valdības vadītāja Latvijas vēsturē. Tā ir liela uzņēmība, atbildība un pārliecība šajā politiski sarežģītajā laikā veidot valdību, no kuras sagaidām konstruktīvu darbu bez priekšvēlēšanu retorikas.

Šodien vēlreiz vēlos pateikties Valdim Dombrovskim, kurš pirms nepilniem pieciem gadiem uzņēmās vadīt valdību laikā, kad bija sākusies strauja ekonomikas lejupslīde. Pateicos visiem tiem bijušajiem un šobrīd daļai - no jauna esošajiem ministriem, kuri nenobijās no laika, kad valdības darbā nevarēja iegūt popularitāti, piekrītot godprātīgi strādāt Ministru kabinetā.

Ir skaidrs, ka šīs valdības darbam atvēlētais laiks būs īss, jo nepilnu deviņu mēnešu laikā notiks Eiropas parlamenta un Saeimas vēlēšanas. Es aicinu jauno Ministru kabinetu strādāt kā vienotai un atbildīgai komandai, veicot sev uzticētās izpildvaras funkcijas un apliecinot to, ka politika var būt patiesi atbildīga un profesionāla.

No savas puses apņemos sadarboties, apspriežot un apmainoties viedokļiem vēl pirms būtisku lēmumu pieņemšanas valdībā, lai tie būtu vērsti Latvijas valsts un tautas labklājības virzienā.

Novēlu konstruktīvu darbu valsts labā! Lai izdodas!
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI