DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2013
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

28. novembrī Latviešu Biedrības namā norisināsies starptautiska konference “Tuvojoties Baltijas valstu dalības NATO 10. gadadienai: Sasniegumi un nākotnes perspektīvas”

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šī gada 28. novembrī no plkst. 10:00 līdz plkst. 14:00 Latviešu Biedrības namā Rīgā norisināsies starptautiska konference “Tuvojoties Baltijas valstu un NATO desmitgadei: Sasniegumi un nākotnes perspektīva” („Approaching the 10th Anniversary of Baltic NATO Membership: Accomplishments and a Way Forward”), ko organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un Ārlietu ministriju. Konferences norisi atbalsta Ziemeļatlantijas līguma organizācija (NATO) un Konrāda Adenauera fonds.

Konference atklās plašāku pasākumu sēriju visa 2014. gada garumā, kad Latvija kopā ar pārējām Baltijas valstīm atzīmēs 10 gadus kopš pievienošanās NATO. Tāpat 2014. gads būs nozīmīgs Višegradas valstīm (Polija, Čehija, Slovākija, Ungārija), kas atzīmēs 10 un 15 gadus kopš pievienošanās NATO. Konferencē tiks diskutēts par tādām tēmām kā: Baltijas un Višegradas valstu sasniegumi pēdējās desmitgades laikā, ieguvumi no dalības NATO, valstu loma aliansē, savstarpējā militārā sadarbība NATO ietvaros, NATO publiskās diplomātijas attīstība pēdējo 10 gadu laikā, kā arī topošā Stratēģiskās komunikācijas centra izveide Latvijā.

Konferencē piedalīsies bijušie un esošie ārlietu un aizsardzības ministri, diplomāti, politiķi, akadēmisko aprindu pārstāvji, zinātnieki un eksperti no Baltijas un Višegradas valstīm. Pasākumu atklās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un aizsardzības ministrs Dr. Artis Pabriks. Tāpat konferencē piedalīsies Latvijas pastāvīgais pārstāvis NATO Māris Riekstiņš, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts, Lietuvas Aizsardzības viceministrs Marijus Velička, Čehijas Aizsardzības ministrijas Aizsardzības politikas un stratēģijas nodaļas direktors Jans Havraneks, "The Economist" žurnālists Edvards Lūkass, kā arī citi ārpolitikas un drošības jautājumu eksperti.

Konference būs vērojama tiešraidē LATO mājas lapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI