DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

VZD darbinieki pievieno grāmatas Tautas grāmatu plauktā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts zemes dienests

Šodien, 24. oktobrī Valsts zemes dienesta (VZD) darbinieki ar grāmatām papildināja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Tautas grāmatu plauktu. Kopumā 76 VZD darbinieku dāvātās grāmatas neformālas tikšanās laikā tika nodotas LNB direktora Andra Vilka rīcībā.

VZD darbinieku sarūpētās grāmatas LNB direktoram pasniedza VZD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga: "Jaunā bibliotēkas ēka ir ne tikai viens no mūsu vērienīgākajiem būvju kadastrālās uzmērīšanas objektiem, bet tagad tā būs arī vieta, kur glabāsies mums – VZD un darbiniekiem – īpašas grāmatas."

To grāmatu skaitā, kas nokļūs jaunās bibliotēkas ēkas ātrijā, ir arī nesen izdotās VZD grāmatas "Kadastrs" un "Zemes reforma – atslēga uz īpašumu". Tās A. Vilkam kopā ar vēlējumiem pasniedza grāmatu līdzautores VZD ģenerāldirektores vietniece kadastra jautājumos Maija Bērziņa un VZD Zemes reformas procesu daļas vadītāja Judīte Mierkalne.

LNB direktors A. Vilks iepazīstināja ar jaunās LNB ēkas celtniecības gaitu, bibliotēkas plāniem pēc atvēršanas svētkiem, kā arī vietu, kur tiks novietotas akcijā dāvinātās grāmatas. Viņš atklāja, ka ideja par grāmatu dāvināšanas akciju radusies, lai arī sabiedrība varētu piedalīties bibliotēkas tapšanā. Tāpēc A. Vilks pauda prieku par VZD darbinieku atsaucību un iniciatīvu, kā arī apstiprināja iestāžu sadarbības iespējas nākotnē.

Akcijā  "Tautas grāmatu plaukts" iesaistījās VZD darbinieki no visām reģionālajām un centrālajām struktūrvienībām. Dāvinātās grāmatas ir dažādas – padomju laikā un nesen izdotas, angļu, latgaliešu, krievu un pat dāņu valodā, ir dzejoļu krājumi, piedzīvojumu stāsti, kā arī izglītojoša literatūra. Neskatoties uz grāmatu žanru vai izdošanas gadu, katrai no tām ir savs stāsts un vēlējums vai pārdomas, ko VZD darbinieki pierakstījuši, lai nodotu to nākamajām paaudzēm.

Akcija "Tautas grāmatu plaukts" norisinās jau kopš augusta, un vēl joprojām ikviens grāmatu īpašnieks ir aicināts dāvināt grāmatu LNB. Plašāk informācija par iespēju piedalīties akcijā: www.tautasgramatuplaukts.lv

Informāciju sagatavoja:

Arta Platace
Valsts zemes dienesta
Komunikācijas projektu vadītāja
arta.platace@vzd.gov.lv
mob. tālrunis: 28334562
www.vzd.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI