DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes

Ministru prezidenta Valda Dombrovska apsveikums 1.septembrī

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Zane Bitere, LETA

Cienījamie skolēni, studenti, mācībspēki!

Izglītoti, zinoši cilvēki ir Latvijas valsts lielākā vērtība – ilgtspējīgas attīstības un starptautiskas konkurētspējas priekšnosacījums. Izglītību un zināšanas iegūt var tikai katrs pats, savukārt cilvēkam atņemt tās nevar neviens. Zināšanas ir arī lielākā vērtība ikkatram no jums – tā ir iespēja kļūt par cienītiem dažādu jomu augstas raudzes profesionāļiem.

Šajā laikmetā informācijas iegūšanas iespējas ir daudzveidīgas un plašas. Nav grūti uzzināt par jaunākajām tendencēm, sasniegumiem, prognozēm vietējā un globālā mērogā. Starta pozīcijas un iespējas visiem ir līdzīgas. Būtiskākais ir skaidri mērķi un droša pārliecība par to, ko vēlamies sasniegt, piedzīvot un īstenot, cik pārdomāti izmantojam savas spējas un iespējas.

Tikai tajā brīdī, kad ir izvēlēts mērķis, iespējams sākt tiekties uz to. Tādēļ jauno mācību gadu aicinu uzsākt, izvirzot jaunus mērķus, lai pēc gada, turpinot mācības nākamajā klasē, kursā vai dzīves skolā, varētu izvērtēt: kas izdevies, kā izdevies, kā varētu sasniegt vēl vairāk?

Aicinu ikdienā raudzīties plašāk, neaprobežoties tikai ar obligāto un pašsaprotamo, nežēlot laiku un enerģiju savu mērķu sasniegšanai un vērtību iedzīvināšanai. Aicinu izmantot arī katru iespēju paplašināt redzesloku, iegūt jaunu pieredzi un prasmes. Latvija un mūsu tauta tuvāko gadu laikā būs vairāku svarīgu Eiropas mēroga notikumu centrā: 2014.gadā Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, 2015.gadā Latvija būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts. Interesēsimies, dalīsimies ar savām idejām un pieredzi, piedalīsimies, iegūsim jaunas zināšanas!

Novēlu jums gribēt un spēt radīt katram savu pasauli gluži tāpat, kā to reiz teicis izcilais dzejnieks Imants Ziedonis.

Radi SAVU pasauli

Radi SAVU pasauli! Šī pasaule cilvēkam ir par lielu. Radi SAVU MAZO! Lielā sastāv no mazajām. Kur ir tava mazā? Veido to no zemeņu stādiem. Vai no tērauda dzirkstelēm. Veido no dzejoļu rindām un no keramikas māliem. Tai nav jābūt lielai, bet tai jābūt bagātai! Un tai nav jābūt skatlogā izstādītai, bet ja tevi atrod ciemiņš, lai tu vari to pacienāt. Lai paliek krāsaina dzirkstele no tavām glazūrām viņā.

Ar cieņu
Ministru prezidents
Valdis Dombrovskis

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI