DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. augustā, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas informātikas skolotājus apmācīs programmēšanā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2013. gada 12. augusts - No 12. līdz 16. augustam un no 26. līdz 30. augustam Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) informācijas tehnoloģiju uzņēmums «Accenture Latvija» izglītības projekta «Start (IT)» laikā pasniegs programmēšanas pamatu kursus 200 informātikas skolotājiem no visas Latvijas.

Kursi pasniedzējiem sniegs pamatzināšanas par Java programmēšanas valodu, «Start (IT)» platformas darbību, programmēšanas mācību materiāla saturu un tajā iekļautām sagatavēm. Kursi ir viena no projekta daļām, lai realizētu galveno mērķi – pilnvērtīgi pasniegt programmēšanu skolēniem visā Latvijā.

Kursu mērķis ir palīdzēt skolotājiem pašiem apgūt nepieciešamās zināšanas apjomā, kas ļautu pasniegt programmas «Start (IT)» saturu skolēniem. Skolotāji tiks iepazīstināti ar platformas darbību: kāda funkcionalitāte būs pieejama skolēniem, skolotājiem un vecākiem, kā notiks videolekcijas, kā veicami pārbaudes jautājumi un praktiskie uzdevumi.

Kursu laikā tiks padziļināti apgūta programmēšanas valoda Java caur Android lietojumprogrammu veidošanu. Skolotāji tiks iepazīstināti ar integrēto programmēšanas vidi Eclipse un Android lietotņu izstrādes instrumentiem.

Veidotās lietotnes tiks pārbaudītas gan emulātorā, gan fiziskajos Android aparātos. Tiks apskatītas Android lietotņu sagataves, ar kuru palīdzību tiks ilustrēti atšķirīgie programmēšanas un algoritmu aspekti. Kursi paredzēti skolotājiem, kuri pasniedz informātiku skolās, vēlas apgūt Java programmēšanas valodu un pasniegt fakultatīvos programmēšanas kursus savā skolā.

Kopumā kursos pieteicās 275 skolotāji, no kuriem tika atlasīti 200. Vērtējot esošo interesi par programmēšanas kursiem, tiek plānots tos atkārtot, iepriekš par to ziņojot medijos un projekta mājas lapā www.startit.lv.

Projekta «Start (IT)» mērķis ir veicināt informātikas priekšmeta popularitāti skolēnu vidū, kā arī palielināt to skolēnu skaitu, kas apgūst informātikas priekšmetu padziļināti. Projektu organizē ««Accenture Latvija», RTU, biznesa izglītības biedrība «Junior Achievement – Young Enterprise Latvija», Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Latvijas Informātikas skolotāju asociācija un IT risinājumu izstrādes kompānija «MAKIT».

[PDF] RTU programmēšanas kursi

Papildu informācija:
Oskars Lūsis,
RTU sagatavošanas kursu nodaļas vadītājs
Tālr.: 67089309
E-pasts: oskars.lusis@rtu.lv
 

Informāciju sagatavoja:
RTU Informācijas centrs br> E-pasts: infocentrs@rtu.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI