DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. jūlijā, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS 24.kongresā vēlēs vadību un lems par rezolūcijām

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
9.augustā, Auces novada Kultūras centrā notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 24.kongress. Šogad kongresā notiks arī LPS vadības vēlēšanas gan LPS valdes, gan LPS priekšsēža vēlēšanas. Dalību kongresā ir apstiprinājis arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Kongresam tiek gatavotas vairākas rezolūcijas, kuras skatīs kongresa laikā – par auto ceļiem un sabiedrisko transportu, par vidēja termiņa budžetu, par pašvaldību darbinieku motivācijas sistēmu, par pašvaldību tiesībām un spēju rīkoties ar savu īpašumu un veikt uzņēmējdarbību iedzīvotāju interesēs.

Šogad kongresā arī pasniegs Latvijas Pašvaldību savienības atzinības rakstus cilvēkiem ar nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts un Latvijas Pašvaldību savienības attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij un pašvaldībām nozīmīgās jomās. Šogad LPS valde apbalvot ar atzinības rakstus nolēma Kārli Albergu - bijušo Valkas novada domes priekšsēdētāju; Māri Aināru - bijušo Ozolnieku novada domes priekšsēdētāju; Gintu Šķenderu - bijušo Cēsu novada domes priekšsēdētāju; Ritu Krēmeri-bijušo Rugāju novada domes priekšsēdētāju, Valdi Veipu - bijušo Bauskas novada domes priekšsēdētāju; Aivaru Janelsīti - bijušo Siguldas pilsētas domes deputātu un Pauli Baronu - bijušo LPS padomnieku.

LPS laipni aicina mediju pārstāvjus piedalīties kongresā un atspoguļot tā aktualitātes. Vēlams žurnālistiem savu dalību iepriekš pieteikt, sūtot dalības apstiprinājumu uz e-pastu ilze.mutjanko@lps.lv vai zvanot: 29377691.

Kongresā būs pārstāvēti LPS biedri – 117 Latvijas pašvaldības. LPS biedrus kongresā pārstāv pašvaldības domes priekšsēdētājs un domes pilnvaroti deputāti. Kongresa dalībnieku skaits ir atkarīgs no pašvaldības iedzīvotāju skaita: pašvaldību līdz 5000 iedzīvotājiem pārstāv 1 pārstāvis; pašvaldību no 5001 līdz 20 000 iedzīvotāju pārstāv 2 pārstāvji; pašvaldību ar vairāk kā 20 000 iedzīvotāju pārstāv 3 pārstāvji.

Kongress sākas plkst.10:00, reģistrācija no plkst.8:30, noslēgums plkst.17:00.

____________________________________________________________________

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) ir biedrība, kas uz brīvprātības principiem apvieno republikas pilsētu un novadu pašvaldības. Latvijas Pašvaldību savienība dibināta 1991.gada 15.decembrī. Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 96.pantu LPS ir tiesīga pārstāvēt pašvaldības to sarunās ar Ministru kabinetu. Kopš 2010.gada 18.decembra Latvijas Republikā ir 119 pašvaldības: 9 republikas pilsētu un 110 novadu domes. 117 pašvaldības ir LPS biedri.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Mutjanko,
Latvijas Pašvaldību savienības (LPS)
padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos
Tālrunis: 67221102
ilze.mutjanko@lps.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI