DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Pieejamas prognozētās kadastrālās vērtības 2014. gadam

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts zemes dienests (VZD) publicējis visu īpašumu prognozētās kadastrālās vērtības 2014. gadam. Tās ikviens nekustamā īpašuma īpašnieks var uzzināt datu publicēšanas portālā www.kadastrs.lv.

Šā gada 4. jūnijā tika apstiprināti Ministru kabineta noteikumus Nr. 306  "Noteikumi par kadastrālo vērtību bāzi 2014. gadam". Apstiprinātie  vērtību zonējumi, zemes un būvju bāzes vērtības, standartplatības un to korekcijas koeficienti kadastrālo vērtību aprēķinā tiks piemēroti ar 2014. gada 1. janvāri. Savukārt datu publicēšanas portālā www.kadastrs.lv jau tagad iespējams noskaidrot nekustamo īpašumu prognozētās vērtības un salīdzināt tās ar šogad aprēķināto vērtību.

Spēkā esošās, jeb patlaban 2013. gadam apstiprinātās kadastrālās vērtības portālā www.kadastrs.lv ir aplūkojamas bez maksas, savukārt nākotnes prognozētās vērtības ir pieejamas autorizētiem lietotājiem vai ikvienam, veicot vienreizēju samaksu – Ls 2 par katru īpašumu.

Šī samaksa ietver iespēju saņemt datus par izvēlētā īpašuma aktuālo un 2014. gadam prognozēto kadastrālo vērtību atsevišķi zemei un īpašumā reģistrētajām būvēm, kā arī virkni citu datu par īpašumu, piemēram, par tā zemes un būvju, tai skaitā atsevišķu telpu, platību, lietošanas mērķiem, apgrūtinājumiem, labiekārtojumiem u.c.

Ņemot vērā atšķirīgās nodokļu likmes zemei un būvēm, prognozētā kadastrālā vērtība portālā www.kadastrs.lv netiek uzrādīta īpašumam kopumā, līdz ar to, lai aprēķinātu nodokļu apmēru, zemes kadastrālā vērtība un būvju (telpu grupu) kadastrālā vērtība ir jāsareizina ar attiecīgo nodokļa likmi.

Nekustamā īpašuma īpašniekiem jāņem vērā arī tas, ka šobrīd prognozētās vērtības tiek norādītas latos, bet jau 2014. gada 1. janvārī tās tiks uzrādītas eiro.

Informācija par to, kā zemei un būvēm aprēķina kadastrālo vērtību, ir pieejama VZD specializētajā vērtēšanas mājas lapā www.kadastralavertiba.lv.

Informāciju sagatavoja:
Arta Platace
Valsts zemes dienesta
Komunikācijas projektu vadītāja
arta.platace@vzd.gov.lv
mob. tālrunis: 28334562
www.vzd.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI