DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Vidusskolēni aicināti pieteikties ‘‘Eksakto zinātņu dienai 2013’’

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Universitātē (LU) 19.aprīlī notiek ikgadējais pasākums ‘‘Eksakto zinātņu diena 2013’’. Līdz 2.aprīlim ikviens vidusskolēns, kuru interesē dabaszinātnes, matemātika un datorika, aicināts izveidot savu komandu un pieteikt dalību pasākumam.

"Eksakto zinātņu dienas 2013’’ gaitā tās dalībniekiem būs iespēja aktīvi pavadīt laiku ar draugiem, komandās pildot dažādus aizraujošus uzdevumus, sacenšoties ar citu Latvijas skolu komandām, un vienlaikus gūt priekšstatu par LU eksakto zinātņu studiju programmām, klātienē apmeklējot LU Datorikas, Bioloģijas, Ķīmijas un Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātēs.

Lai piedalītos "Eksakto zinātņu dienā 2013", skolēniem:

  • Jāizveido 5 skolēnu komanda;
  • Laikā no 19.marta līdz 2. aprīlim komandai jāpiesakās pasākumam, aizpildot anketu http://ej.uz/eksaktas ;
  • Laikā no 3. aprīļa līdz 15. aprīlim jāveic radošs mājasdarbs. Mājasdarba tēma dalībniekiem tiks izsludināta pēc 2.aprīļa.

Pasākumu rīko Latvijas Universitātes Ķīmijas, Bioloģijas, Fizikas un matemātikas, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu, kā arī Datorikas fakultāšu Studentu pašpārvaldes sadarbībā ar LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centru. Pasākumu atbalsta Latvijas Valsts meži.

Plašāka informācija par pasākumu atrodama nolikumā: http://ej.uz/eksaktas-nolikums; informatīvs pasākuma video: http://www.youtube.com/watch?v=OAWfVFKf4Ok .

Par Latvijas Universitāti

Latvijas Universitāte dibināta 1919.gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā. Pašlaik visās 134 akreditētajās studiju programmās Latvijas Universitātē mācās vairāk nekā 16 000 studentu. Tās 13 fakultātēs un 21 institūtā strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.

Informāciju sagatavoja:
Santa Margeviča
LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs
 

Papildu informācija:
Santa Zarāne
LU Ķīmijas fakultātes Studentu pašpārvalde
Tālrunis: 29780399, e-pasts: santa.zarane@gmail.com

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI