DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Noslēdzies iepirkums valdības sēžu tiešraižu nodrošināšanai

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) izsludinātajā atklātajā konkursā par Ministru kabineta sēžu tiešraižu nodrošinājumu ir uzvarējusi personu apvienība, kuru veido SIA „KT Serviss” un SIA „LATNET Serviss”. Šonedēļ šādu lēmumu pieņēmusi Ministru kabineta sēžu un preses konferenču apraides digitalizācijas un tiešraižu nodrošināšanas konkursa komisija, kuras sastāvā bija eksperti no VRAA un Valsts kancelejas.

Paredzams, ka nepieciešamie darbi – Ministru kabineta Zaļās zāles, preses konferenču un mediju telpu aprīkošana – tiks paveikti līdz šī gada maijam.

Valsts kancelejas direktora vietniece tiesību aktu lietās Inese Gailīte uzsver, ka sabiedrības informētība un aktīvāka līdzdalība,  ko veicinās valdības digitalizācijas projekta īstenošana, pilnveidos tiesību aktu kvalitāti un mazinās nesamērīgu birokrātiju. "Šādi digitalizācijas projekti ir efektīvas valsts pārvaldes nākotne", uzsver I.Gailīte.

"Ministru kabineta sēžu zāles apraides digitalizācija, kas tiek īstenota ERAF informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstības projekta ietvaros, ļaus paplašināt sabiedrības līdzdalību svarīgu lēmumu pieņemšanā, padarīs valdības sēdes caurskatāmas un atklātas, uzlabojot valdības sadarbību ar plašsaziņas līdzekļiem, kā arī nodrošinās NVO līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesā," ir gandarīta VRAA direktore Solvita Zvidriņa.

Zināms, ka Latvija ir viena no retajām valstīm, kur valdības sēdes ir atklātas. Tāpat Latvijas sabiedrības līdzdalības iespējas valdības lēmumu pieņemšanas procesos starptautiskajā vidē ir atzītas kā labās prakses piemērs. Sabiedrības līdzdalības iespējas skaidrotas šajā infografikā http://www.mk.gov.lv/files/sabiedribas_lidzdalibas_infografiks_dec_12.jpg.

Papildus valdības sēdēm būs iespējams tiešraidē sekot arī Ministru kabineta komitejas sēdēm un preses konferencēm.

Tehnisko aprīkojumu iecerēts veidot pēc iespējas automatizētu, lai tās darbināšana un tiešraižu nodrošināšana prasītu mazāk cilvēkresursu un papildu investīciju nākotnē.

Projekts tiek realizēts ERAF līdzfinansētā projekta  3DP/3.2.2.1.1/08/IPIA/IUMEPLS/017  "E-pakalpojumi un to infrastruktūras attīstība" ietvaros.

Papildu informācija:
Gatis Tauriņš
Komunikācijas departamenta konsultants
Tālr.:  28303078
E-pasts: Gatis.Taurins@mk.gov.lv

Edīte Olupe
VRAA Sabiedrības un informācijas departamenta projektu vadītāja
Tālrunis: 29286136, e-pasts: edite.olupe@vraa.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI