DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. janvārī, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

1.janvārī vietnē Likumi.lv pieejami visi jaunie tiesību akti (ar iekļautajām jaunākajām izmaiņām)

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vietnē Likumi.lv grozījumi tiesību akta pamattekstā tiek iekļauti līdz izmaiņu spēkā stāšanās dienai. Iedzīvotāji jau no 2013.gada 1. janvāra aktuālajās redakcijās var lasīt visus tiesību aktus, kuru grozījumi stājās spēkā ar šo gadu.

"1.janvārī  stājušies spēkā 5 jauni likumi un 63 jauni MK noteikumi, kā arī izmaiņas 42 likumos un 35 Ministru kabineta (MK) noteikumos", 2012. gada nogalē sistematizēto tiesību aktu apjomu raksturo "Latvijas Vēstneša" Oficiālo publikāciju departamenta direktore Inese Luste.

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī 2012. gada nogalē tika pieņemts salīdzinoši liels skaits normatīvo aktu. Proti, pērn decembrī Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv) izsludināti 57 likumi (t.sk. 49 grozījumi) un 139 MK noteikumi (t.sk. 81 grozījums), ko pēc tam speciālisti sistematizē vietnē Likumi.lv, lai visas izmaiņas laikus (līdz grozījumi stājas spēkā) būtu iekļautas pamattekstos.

Salīdzinājumam 2011. gada decembra dati – tika pieņemti un oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" izsludināti 48 likumi (t.sk. 43 grozījumi) un 125 MK noteikumi (t.sk. 71 grozījums).

Abas vietnes uztur un attīsta oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis". To saturs ikvienam ir pieejams brīvi un bez maksas (Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likuma 17.pants):

  • vestnesis.lv (Latvijas Republikas oficiālais izdevums "Latvijas Vēstnesis", kura saturs ir oficiālā publikācija: tiesību akti un oficiālie paziņojumi);
  • likumi.lv (sistematizēti Latvijas Republikas tiesību akti).

Atgādinām, ka Likumi.lv statuss ir nostiprināts Oficiālo publikācijas un tiesiskās informācijas likumā, kas stājās spēkā pērnā gada 1.jūlijā.

Tas ir sabiedrībā populārs un plaši pielietots informācijas avots – iedzīvotāji aktīvi izmanto Likumi.lv saturu, piemēram, pērn novembrī to lietojis katrs devītais Latvijas interneta lietotājs. Latvijas apmeklētāko lapu topā Likumi.lv ir 16.vietā (avots: starptautiskais interneta izpētes uzņēmums Gemius).

Papildinformācijai:
Ilze Apine
Komunikācijas vadītāja|
T.: +371 67313091
Ilze.apine@lv.lv
twitter.com/Likumi

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI