DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2012
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

ES mājā starptautiski aktīvi mākslinieki diskutēs par Latvijas kultūru Eiropā

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Bieži dzirdēts, ka kultūra ir Latvijas vērtīgākais eksporta kapitāls, bet vai tā domā arī starptautiski aktīvie nozares pārstāvji? Vai Latvija var būt apmierināta ar savas mākslas pārstāvniecību Eiropā aizejošajā gadā – vai varbūt veiksmes stāsta vietā ir tikai veiksmīgi veidots tēls? Otrdien, 4.decembrī, pulksten 18 Eiropas Savienības (ES) mājā (Aspazijas bulv. 28, 1.stāvā) uz šiem jautājumiem diskusijā “Latvijas kultūras sasniegumi Eiropā 2012.gadā” lūkos atbildēt koru diriģents Kaspars Putniņš, rakstniece Nora Ikstena, mākslinieks Aigars Bikše, arhitekts Andris Kronbergs un Jaunā Rīgas teātra (JRT) viesizrāžu menedžere Elīna Adamaite.

Diskusija notiks Eiropas Komisijas pārstāvniecības (EKP) Latvijā rīkotā augsta līmeņa diskusiju cikla "Latvija – viena no zvaigznēm" ietvaros. To vadīs žurnālists Arno Jundze, un tā tiešraidē būs skatāma arī www.esmaja.lv. Paredzēts, ka pasākums ilgs līdz pulksten 19:30.

Visi diskusijas viesi ir pazīstami ne tikai Latvijā, bet guvuši lielu pieredzi arī starptautiskā vidē – Latvijas Radio kora diriģents Kaspars Putniņš regulāri sadarbojas ar BBC un citu radio koriem, Noras Ikstenas grāmatas izdotas Vācijā, Dānijā, Zviedrijā un citās valstīs, Aigars Bikše ir regulārs starptautisko rezidenču dalībnieks, Nacionālās arhitektūras padomes priekšsēdētājs Andris Kronbergs šogad bijis Latvijas ekspozīcijas goda komisārs Venēcijas biennāles arhitektūras izstādē, bet JRT ar viesizrādēm uzstājies ne tikai daudzās Eiropas valstīs, bet arī citos kontinentos.

Apzinot starptautiski aktīvo Latvijas mākslinieku pieredzi, diskusijas dalībnieki mēģinās iezīmēt arī šķēršļus, ar kuriem viņiem nācies saskarties, un meklēs iespējamos risinājumus. Pasākumu muzikāli bagātinās čellists Valters Pūce un pianists Artūrs Cingujevs, kuri izpildīs skaņdarbus no programmas "Teleports".

"Kultūra, iespējams, ir joma, kurā visspilgtāk izpaužas ES moto "Vienoti dažādībā". Latvijā ir daudz mākslinieku un citu radošo nozaru pārstāvju, kuri Eiropas apritē iekļāvušies jau sen pirms Latvijas formālās pievienošanās ES. Jo aktīvāka būs Latvijas kultūras dzīve ārzemēs un ciešāki kontakti ar citām valstīm, jo stiprāka kļūs mūsu visu pārliecība par Latvijas piederību Eiropai, kas kultūras jomā ir uzturēta jau simtiem gadu," par diskusijas rīkošanu saka Eiropas Komisijas pārstāvniecības (EKP) Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Augsta līmeņa diskusiju ciklu EKP sāka šogad, lai veicinātu sarunas par Latvijas vietu Eiropā un vairotu zināšanas par domas virzieniem politikā, ekonomikā un kultūrā ārpus Latvijas robežām. Tajā piedalījušies, piemēram, ietekmīgās Briseles domnīcas "Bruegel" vadītāja vietnieks Ginters Volfs, atzīts migrācijas speciālists Rainers Munzs, ekonomists Anderšs Oslunds u.c.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā
Preses un informācijas nodaļa
Tālruņi: 67085414, 28666023; 67085421
sanita.jemberga@ec.europa.eu
kaspars.kreics@ec.europa.eu
http://twitter.com/EiropasKomisija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI