DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. novembrī, 2012
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Apgūstot noteiktas profesionālās kvalifikācijas, audzēkņi būs obligāti jāapdrošina pret nelaimes gadījumiem mācību prakses laikā

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Izglītības iestādes vadītājam būs obligāti jāapdrošina praktikanti pret nelaimes gadījumiem mācību prakses laikā, un apdrošinājuma summas minimālais apmērs ir 1000 latu – to paredz Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts „Mācību prakses organizācijas un izglītojamo apdrošināšanas kārtība”, kas šodien, 2012.gada 20.novembrī, apstiprināts valdībā.

Noteikumu projekts izstrādāts, lai aktualizētu mācību prakses organizācijas jautājumus, ietverot normas par izglītojamo apdrošināšanu mācību prakses laikā, kā arī sekmētu darba aizsardzības noteikumu ievērošanu prakses vietās. Noteikumu projektā noteiktas profesionālās kvalifikācijas, kuras iegūstot veicama obligāta izglītojamo apdrošināšana pret nelaimes gadījumiem mācību prakses laikā. Tās nosakot ņemti vērā apstākļi, kas var radīt draudus praktikanta veselībai un dzīvībai – darbošanās ar sarežģītiem mehānismiem, asiem priekšmetiem, ķīmiskajām vielām, gāzēm, pacienta bioloģisko materiālu, smagumu celšana, krasas gaisa temperatūras pārmaiņas u.c.

Šodien valdībā apstiprināti arī grozījumi MK 2001.gada 10.jūlija noteikumos Nr.309 "Kārtība, kādā no valsts budžeta sedzami izdevumi profesionālās izglītības un profesionālās kvalifikācijas ieguvei izglītojamiem ar speciālām vajadzībām un notiesātajiem". Tie nosaka, ka arī izglītojamie brīvības atņemšanas vietās apdrošināmi pret nelaimes gadījumiem mācību prakses vietā, ja viņi iegūst kādu no profesionālajām kvalifikācijām, kuras minētas MK noteikumos par mācību prakses organizēšanas un izglītojamo apdrošināšanas kārtību.

Tāpat šodien MK sēdē apstiprināti grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 2.oktobra noteikumos Nr.655 "Noteikumi par profesionālās izglītības programmu īstenošanas izmaksu minimumu uz vienu izglītojamo". Grozījumu mērķis ir precizēt noteikumos ietverto regulējumu (izglītības programmas izmaksas) atbilstoši IZM izstrādātajam MK noteikumu projektam "Mācību prakses organizēšanas un izglītojamo apdrošināšanas kārtība", tādejādi nodrošinot atbilstošu mācību prakses organizācijas izmaksu aprēķinu izglītojamo apdrošināšanai pret nelaimes gadījumiem mācību prakses laikā.

Noteikumu projekts nosaka, ka izdevumi mācību prakses organizēšanai prakses vietā ietver arī izdevumus  praktikanta apdrošināšanai pret nelaimes gadījumiem mācību prakses laikā – 3,50 lati gadā, ja saskaņā ar normatīvajiem aktiem par mācību prakses organizēšanas un izglītojamo apdrošināšanas kārtību izglītojamie obligāti apdrošināmi pret nelaimes gadījumiem mācību prakses laikā.

Noteikumu projekta pieņemšana nodrošinās normatīvo aktu saskaņotību.

Ar šodien valdībā apstiprinātajiem noteikumu projektiem var iepazīties MK mājaslapā: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/mksedes/saraksts/darbakartiba/?sede=631

Noteikumi stājas spēkā 2013.gada 1.janvārī.

Izglītības un zinātnes ministrijas
Politikas iniciatīvu un attīstības departaments
prese@izm.gov.lv
67047834
www.izm.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI