DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2012
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Klātesot Valsts prezidentam, Igaunijā atzīmē Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Igaunijā informē:
8. novembrī, atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienu, Latvijas vēstnieks Igaunijas Kārlis Eihenbaums rīkoja svinīgu svētku pieņemšanu Igaunijas Mākslas muzejā (KUMU).

Pieņemšanu ar savu klātbūtni pagodināja Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš un Igaunijas Republikas prezidents Tomass Hendriks Ilvess (Toomas Hendrik Ilves), kā arī Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips (Andrus Ansip).

Abu valstu himnas atskaņoja maestro Arnes Saluvera (Aarne Saluveer),Ilmāra Millera vadītais kopkoris -  Igaunijas Latviešu koris "Ziemeļu balsis" no Tallinas un Tartu, Tallinas Diplomātu koris, Latviešu Skoliņas audzēkņi un Tallinā studējošie un strādājošie Latvijas talanti.  

Viesiem bija iespēja iepazīties ar izstādi "Ģeometriskais cilvēks", kas tapusi, sadarbojoties Igaunijas un Latvijas Nacionālajiem mākslas muzejiem. Svinīgo pieņemšanu kuplā skaitā apmeklēja  gan Igaunijā dzīvojošie latvieši, gan kaimiņzemes kultūras un mākslas jomu pārstāvji, politiķi un sabiedriskie darbinieki.

Kā ziņots iepriekš, par godu Latvijas Republikas neatkarības svētkiem  notika  arī izstādes "Livonija 16.-17. gadsimta kartogrāfiskajos izdevumos: ieskats Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājuma vērtībās" atklāšana  Igaunijas Nacionālajā bibliotēkā, kurā piedalījās arī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš un Igaunijas Republikas parlamenta priekšsēdētāja Eni Ergma (Ene Ergma).

 

Preses kontaktiem
Latvijas vēstniecība Igaunijā
Tõnismägi 10, 10119 Tallinn, Estonia
Telefons:(372) 627 78 50
Fakss: 372) 627 78 55
E-pasts: embassy.estonia@mfa.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI