DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2012
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Par informācijas sniegšanas kārtību 18.februāra tautas nobalsošanā

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 14.februāris: Lai nodrošinātu informācijas pieejamību par 18.februāra tautas nobalsošanas par likumprojektu „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” norisi un rezultātiem, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) organizēs vairākus informatīvus pasākumus.

Tautas nobalsošanas dienā un naktī darbosies CVK interneta vietne www.tn2012.cvk.lv, kurā tiks publicētas ziņas par vēlētāju līdzdalību un tautas nobalsošanas provizoriskie rezultāti.

Ziņas par vēlētāju līdzdalību tautas nobalsošanas dienā tiks apkopotas pulksten 8.00, 12.00, 16.00, 20.00 un 22.00. Plānots, ka CVK interneta vietnē šīs ziņas būs pieejamas ar pusstundas intervālu plkst. 8.30, 12.30, 16.30, 20.30. Savukārt kopējais tautas nobalsošanā piedalījušos vēlētāju skaits, kā arī ziņas par vēlētāju atrašanās vietā nobalsojušiem vēlētājiem, būs pieejamas ap plkst.23.00.

Tautas nobalsošanas rezultātu apkopošana tiks uzsākta uzreiz pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas, pulksten 22.00. Pirmie provizoriskie tautas nobalsošanas rezultāti no mazākajiem vēlēšanu iecirkņiem gaidāmi, sākot no pulksten 23.30, balsu skaitīšanu lielākajā daļā vēlēšanu iecirkņu plānots pabeigt līdz pulksten diviem, trijiem naktī.

Lai informētu par 18.februāra tautas nobalsošanas kārtību un norisi, CVK rīkos divas preses konferences:

- ceturtdien, 16.februārī, plkst.11.00 viesnīcas "Konventa Sēta" konferenču zālē "Kampenhauzens", Kalēju ielā 9/11, Rīgā notiks preses konference "Tautas nobalsošanas kārtība",

- sestdien, 18.februārī, plkst.23.00 Rīgas Kongresu namā, K.Valdemāra ielā 5, Rīgā notiks preses brīfings par tautas nobalsošanas dienas norisi.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kuri plāno apmeklēt CVK preses konferenci sestdien, 18.februārī, lūdzam līdz šā gada 17.februāra plkst.16.00 pieteikties CVK Informācijas nodaļā pa tālruni 67814900 vai pa e-pastu kristine.berzina@cvk.lv, norādot vārdu, uzvārdu, plašsaziņas līdzekļa nosaukumu un kontaktinformāciju.

CVK atgādina, ka plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem tautas nobalsošanas laikā ir tiesības novērot balsošanas norisi un balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirkņos. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem iecirknī jāuzrāda darba apliecība un personu apliecinošs dokuments. Filmējot un fotografējot jāievēro balsošanas aizklātums. Filmētie un fotografētie materiāli nedrīkst saturēt sensitīvus personu datus, atspoguļojot vēlētāja balsojumu, tas nedrīkst būt identificējams ar konkrēto vēlētāju. Vēlēšanu iecirkņos plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem jāievēro vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētāja norādījumi.

Kristīne Bērziņa
CVK Informācijas nodaļas vadītāja
67814900, 29406604
e-pasts: kristine.berzina@cvk.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI