DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. janvārī, 2012
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

CVK rīt izsludinās tautas nobalsošanu par Satversmes grozījumu pieņemšanu

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 2.janvāris: Rīt, 3.janvārī, notiks Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēde, kurā paredzēts izsludināt tautas nobalsošanu par likumprojekta „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” pieņemšanu.

Tautas nobalsošana šajā jautājumā jāizsludina, jo Saeima 22.decembrī noraidīja vairāk nekā vienas desmitās daļas vēlētāju parakstu vākšanā atbalstītos grozījumus Satversmē, kas paredz mainīt Satversmes 4., 18., 21., 101. un 104. pantu, iekļaujot tajos nosacījumu par krievu valodu kā otru valsts valodu.

Lemjot par tautas nobalsošanas dienu, CVK ir jāievēro likums "Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu", kas paredz, ka tautas nobalsošana par vēlētāju rosinātu Satversmes grozījumu projektu sarīkojama ne agrāk kā vienu mēnesi un ne vēlāk kā divus mēnešus pēc tā noraidīšanas Saeimā. Tautas nobalsošana sarīkojama sestdienā. Lai tautas nobalsošanu varētu nodrošināt arī ārvalstīs, CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars rosinās par tautas nobalsošanas dienu noteikt vēlāko iespējamo datumu – 18.februāri.

Tāpat CVK sēdē paredzēts izskatīt arī citus ar tautas nobalsošanas sarīkošanu saistītus jautājumus – pārskatīt tautas nobalsošanu reglamentējošās instrukcijas, apstiprināt tautas nobalsošanas materiālu paraugus, kā arī lemt par pašvaldību iesūtītajām izmaiņām vēlēšanu iecirkņu sarakstā.

CVK sēdē plānota arī diskusija par Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas lūgumu CVK informēt par tiem 11.Saeimas deputātiem, kuri piedalījušies parakstu vākšanā likuma "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē" ierosināšanai.

CVK sēde notiks rīt, 3.janvārī, plkst. 14.00 CVK telpās Smilšu ielā 4, Rīgā. CVK sēde būs atklāta plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

Kristīne Bērziņa
CVK Informācijas nodaļas vadītāja
67814900, 29406604
e-pasts: kristine.berzina@cvk.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI