DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. septembrī, 2011
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Pirmo reizi notiks Katlakalna Starptautiskais folkloras festivāls

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 9. līdz 11.septembrim Katlakalnā, Doles Daugavas muzejā un citviet Ķekavas novadā norisināsies Katlakalna 1.Starptautiskais folkloras festivāls. Katlakalna folkloras kopa Andra Kapusta vadībā uzņems astoņas folkloras un etnogrāfiskās kopas no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Polijas.

Festivāls tiks atklāts 9.septembrī, pulksten 20 Katlakalna Tautas nama pagalmā, vēlāk tā dalībnieki dosies lāpu gājienā uz festivāla īpašo vietu – Sauliešu pilskalnu. Tur Uguns rituālā godinās ražu, maizi un visas rudens bagātības. Ne velti, par fetivāla simbolu izvēlēts Jumis – auglības zīme.

10.septembrī, svētku otrajā dienā, festivāla folkloras kopas pievienosies Ķekavas novada festivāla Via Ķekava dalībnieku pulkam un jau pulksten 10 dosies festivāla gājienā.

No pulksten 11 folkloras festivāla dalībnieki būs sastopami lielkoncertā Vienotā rakstā – krāsu, nošu, deju, domu, vārdu un sirdspukstu ritmā un Folkloras kopu kopkoncertā brīvdabas estrādē pie Ķekavas Mūzikas skolas. Vēlāk folkloras kopas piedalīsies Seno mūzikas instrumentu spēles radošajā darbnīcā.

Lai bagātinātu folkloras festivāla programmu, 11.septembrī, festivāla noslēguma dienā festivāla dalībnieki un interesenti dosies uz Doles Daugavas muzeju, kur gūs ieskatu senājās amatu prasmēs, piemēram, zvejniecībā.

Folkloras festivāls noslēgies pulksten 16, Katlakalna Tautas namā, kad folkloras kopas vienosies kopīgā koncertā.

Par Katlakalna 1.Starptautiskā folkloras festivāla norisi vairāk varat uzzināt: via.kekava.lv un www.parkulturu.lv

Informāciju sagatavoja:
Arta Platace
Ķekavas novada kultūras aģentūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: arta.platace@kekava.lv
Mob.tālrunis: +371 29475634

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI