DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. augustā, 2011
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Ēlerte iepazīstina Valsts prezidentu ar Nacionālās identitātes un sabiedrības integrācijas pamatnostādnēm

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte šodien iepazīstināja Valsts prezidentu Andri Bērziņu ar Kultūras ministrija izstrādātajām Nacionālās identitātes un sabiedrības integrācijas politikas pamatnostādnēm. Viņa informēja prezidentu, ka trešdien, 10. augustā, tiks uzsākta pamatnostādņu sabiedriskā apspriešana.

Plašāku informāciju preses pārstāvjiem par pamatnostādņu saturu un tālāko virzību būs iespējams iegūt preses konferencē trešdien plkst. 13:00 Kultūras ministrijā.

"Tikšanās laikā Valsts prezidents atkārtoti akcentēja, ka nacionālā identitāte un integrācija ir svarīga valsts politika. Piederības sajūta valstij veido saliedētu sabiedrību, kurā katrs pilsonis jūtas atbildīgs par valstī notiekošo. Nacionālās identitātes un sabiedrības integrācijas pamatnostādņu mērķis ir veidot šādu valsti un pilsoņus," norāda S.Ēlerte.

Martā Kultūras ministrija publicēja pamatnostādņu ievada projektu, kurā latviešu valoda un kultūra uzsvērta kā Latvijas valsts pamats, to saglabāt, nostiprināt un attīstīt ir Latvijas sabiedrības un valsts atbildība, pienākums gan nākamo paaudžu priekšā, gan arī, lai dotu savu ieguldījumu pasaules daudzveidībā. Par nacionālās identitātes un integrācijas politikas pamatprincipiem definēti atvērtā latvietība, piederība Eiropai, mazākumtautību savpatnības saglabāšana, kā arī uzsvērts, ka katra cilvēka brīvā izvēle tiek respektēta, cilvēktiesības ievērotas, un identitātes ir papildinošas, nevis izslēdzošas.

Saskaņā ar valdības Rīcības plānu programma ir jāizstrādā līdz oktobrim. Sabiedriskā apspriešana norisināsies līdz 9. septembrim, pēc tam pamatnostādnes plānots iesniegt valdībā.

Informāciju sagatavoja:
Andris Saulītis
Kultūras ministres preses sekretārs
+371 26473310
Andris.Saulitis@km.gov.lv
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI