DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2010
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Ārlietu ministrs un nevalstiskās organizācijas paraksta sadarbības protokolu Eiropas Savienības jautājumos

Publicēts pirms 14 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
11.februārī Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš parakstīja sadarbības protokolu Eiropas Savienības jautājumos ar Latvijas Pilsonisko aliansi, Eiropas Kustību Latvijā, klubu "Māja - jaunatne vienotai Eiropai," sabiedriskās politikas centru "Providus", Latvijas Dzimumu līdztiesības apvienību, Latvijas Platformu attīstības sadarbībai, kā arī ar biedrību ”ACC Tautskolas Eiropai” par viedokļu un informācijas apmaiņu, kā arī par sadarbību sabiedrības informēšanā Eiropas Savienības jautājumos.

M.Riekstiņš pauda gandarījumu par līdz šim īstenoto sekmīgo sadarbību ar sociālajiem partneriem un jaunu biedrību vēlmi iesaistīties nevalstisko organizāciju (NVO) un Ārlietu ministrijas (ĀM) dialogā par ES jautājumiem. Ministrs norādīja, ka Ārlietu ministrija ar 2010.gada janvāri ir pārņēmusi no Valsts kancelejas sabiedrības informēšanas par ES jautājumiem koordināciju. „Man ir pilnīgi nepieņemami, ka Latvijas iedzīvotāju atbalsts dalībai Eiropas Savienībā ir viens no zemākajiem ES dalībvalstu vidū un līdz ar to sabiedrības informēšana par ES jautājumiem ir īpaši nozīmīga,” uzsvēra M.Riekstiņš. Tāpat ministrs aicināja NVO izmantot jaunās iespējas, ko paredz Lisabonas līgums, t.i., Eiropas pilsoņu iniciatīvu un nacionālo parlamentu lomas palielināšanās ES lēmumu pieņemšanā.

Latvijas Dzimumu līdztiesības apvienības valdes līdzpriekšsēdētāja Inete Ielīte izteica gandarījumu, ka var pievienoties ĀM un NVO sadarbības protokolam, kā arī atzinīgi vērtēja līdz šim izveidojušos sadarbību ar Ārlietu ministriju. I.Ielīte aicināja Ārlietu ministriju pievērst uzmanību sabiedrības informēšanas aktivitātēm Eiropas tematiskā gada ietvaros, kā arī uzsvēra nepieciešamību vienoties kopīgam darbam attīstības sadarbības jomā.

Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš novērtēja ĀM centienus iesaistīt sociālos partnerus dialogā par ES jautājumiem, kā arī norādīja, ka būtu jāpaplašina komunikācija ar NVO arī citās politikas jomās.
Savukārt Dace Akule sabiedriskās politikas centra "Providus" vārdā uzsvēra Eiropas pilsoņu iniciatīvas nozīmi un aicināja Ārlietu ministriju atbalstīt „Providus” veikto darbu šīs iniciatīvas efektīvā ieviešanā.

ĀM un NVO protokola mērķis ir sekmēt informācijas un viedokļu apmaiņu par Ārlietu ministrijas kompetencē esošajiem ES jautājumiem, koordinēt abu pušu aktivitātes sabiedrības izglītošanā par iespējām iesaistīties ES lēmumu pieņemšanas procesā un kopīgi īstenot projektus sabiedrības informēšanai par ES jautājumiem.

ĀM aicina arī citas nevalstiskās organizācijas un biedrības, kuru darbība ir cieši saistīta ar Ārlietu ministrijas kompetencē esošajiem ES jautājumiem iesaistīties savstarpējā viedokļu apmaiņā un pievienoties protokolam.

Fotogrāfijas no sadarbības protokola parakstīšanas: http://www.flickr.com/photos/latvianmfa/sets/72157623282860727/

Preses centra nodaļa: (371) 67016 272. Fakss: (371) 67222 335
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI