DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. oktobrī, 2009
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

Invalīdu lietu nacionālās padomes sastāvā iekļauj arī Tiesībsargu

Publicēts pirms 14 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valdība 27.oktobrī atbalstīja Tiesībsarga un Resursu centra cilvēkiem ar garīgiem traucējumiem „Zelda” pārstāvja iekļaušanu Labklājības ministrijas izveidotās Invalīdu lietu nacionālās padomes (ILNP) sastāvā.

Apstiprinātie grozījumi ILNP nolikumā paredz no padomes sastāva svītrot likvidētās amata vienības - Bērnu un ģimenes lietu ministrs un Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās.

Labklājības ministrija ILNP izveidoja 1997.gadā, lai veicinātu sadarbību starp institūcijām un iesaistītu sabiedriskās organizācijas lēmumu pieņemšanā, kas saistīti ar personu ar invaliditāti integrācijas veicināšanu.
ILNP ir konsultatīva institūcija, kas piedalās personu ar invaliditāti integrācijas politikas izstrādē un īstenošanā. Padomes funkcijas un tiesības, kā arī citi jautājumi, kas nosaka tās darbību, ir atspoguļoti nolikumā.
2004. gadā notika pirmā ILNP sēde, kur darbojas septiņi nozaru ministri, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis, Valsts cilvēktiesību biroja direktors, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētājs, Sabiedrības integrācijas fonda direktors, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs, kā arī pārstāvji no sabiedriskajām organizācijām.

Informāciju sagatavoja:
Ilona Jurševska, Komunikācijas nodaļas vadītāja, 67021665, 26110065, ilona.jursevska@lm.gov.lv;
Liene Zvereva, sabiedrisko attiecību speciāliste, 67021666, 26519920,  liene.zvereva@lm.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI