SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
30. augustā, 2021
RUBRIKA: Infografika
TĒMA: Skola
12
12

Epidemioloģiskās drošības prasības izglītības iestādēs darbam klātienē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Klātienes mācību kvalitāte ir neaizvietojama, tādēļ Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izstrādājusi rīcības plānu, pēc kura skolas varēs nodrošināt klātienes mācību procesu. Ņemot vērā, ka ne visi izglītības iestādēs nodarbinātie un skolēni ir vakcinēti,  jaunajā mācību gadā klātienes mācībās drīkstēs piedalīties tikai tie skolēni un izglītības darbinieki, kuri digitālā vai papīra formātā varēs uzrādīt sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testa rezultātu.

Ja skolēnam netiks veikts Covid-19 tests, tad viņš nevarēs nedz sākt, nedz arī turpināt mācības klātienē. Tādā gadījumā pamatizglītības ieguve būs vecāku atbildība un no 1. līdz 8. klasei mācības varēs apgūt ģimenē. 9. klases skolēniem mācības ģimenē nav iespējamas, jo valsts pārbaudes darbu dēļ ir nepieciešama pastiprināta pedagoga iesaiste.

Pirmā testēšana nevakcinētajiem skolēniem mācību gada sākšanai paredzēta no 23. augusta līdz 30. augustam. Tests tiks veikts skolēna izglītības iestādē. Arī turpmāk atbilstoši Slimības un profilakses kontroles centra algoritmam tiks veikta iknedēļas testēšana. Pamata un vidējās izglītības pakāpes izglītojamajiem un pedagogiem testēšana tiek veikta par valsts budžeta līdzekļiem.

LV portāla infografika

Labs saturs
12
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI